Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maraboufudge

(29 kommentarer)  
Skriv ut

Fantastisk god fudge som smälter i munnen. Finns alltid på vårat gottebord vid jul.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull, låt koka tills temperaturen är 120 grader. Rör i smör och honung och låt koka ytterligare 2 minuter. Finhacka chokladen.Ta kastrullen ifrån värmen och rör ner chokladen, rör tills den smält. Klä en form ca 20x25 med smörpapper och häll smeten på den. När den svalnat skär den i bitar.

Kommentarer (29)

  • chatte71 7 december 2009

    Dessa kolorna är såååååååååååååååå goda, tar man 1 så vill man ha fler. Jag brukar göra dessa varje år och dom går åt. Brukar ha lite äkta vaniljsocker i.

  • katainen 20 december 2009

    Supergott! Tycker en chokladälskande bagare :)

  • katainen 20 december 2009

    Supergott! Tycker en chokladälskande bagare :)

  • katainen 20 december 2009

    Supergott! Tycker en chokladälskande bagare :)

  • katainen 20 december 2009

    Supergott! Tycker en chokladälskande bagare :)

  • katainen 20 december 2009

    Supergott! Tycker en chokladälskande bagare :)

  • suasan 20 december 2009

    Supergoda och enkla..det blir defintivit att göra fler gånger!

  • Jenniewe 20 december 2009

    Jättegott! Första satsen lär vara slut innan julafton! :)

  • marietta 21 december 2009

    Gott men fudge? Detta smaka ju som knack. 4 stjarnor for god smak i alla fall.

  • TinaHarde 23 december 2009

    Mmm ... väldigt god och lättlagad fudge,den bara smälter i munnen :-)!!!

  • lisaelvira 23 december 2009

    "Låt koka tills temperaturen är 120 grader" Någon som vet hur länge det är då man inte äger någon termometer?

  • yaowsa 30 december 2009

    Livsfarlig! Fullständigt livsfarlig. För midjan alltså ,->

  • AckisF 30 november 2010

    Instämmer med de övriga i skaran -Riktigt gott!

  • Jen4-u 12 december 2010

    Den här är fantastiskt god, blir nog en tradition här hemma med.

  • maen10 17 december 2010

    Makalöst gott och även lätt att både göra och äta :0)

  • morsell 22 december 2010

    Rekommenderasf, lätt att göra och fantastiskt gott. Men det blir ju väldigt sött förstås, jag gissar att barnen kommer gilla detta skarpt :) Har även gjort en sats med en mörk choklad av god kvalitet, blir lite vuxnare smak.

  • lisam 17 november 2011

    Jättegoda! Hade ingen termometer, men lät det koka tills det klarade kulprovet.

  • idaj_2 22 december 2011

    Mycket goda och en härligt fudgig konsistens som inte ät kristalliserad. Smakar ganska mycket honung vilket jag tyckte var gott. Jag granerade med lite smält blockchoklad och smått strössel, blev mycket fina. Blev så uppskattade bland mina vänner att flera ville ha receptet. :D

  • evabergius 26 december 2011

    Jattegott! Min syster hade ingen Marabou choklad har i USA, men det finns nat liknande "Symphony" Den har liksom lite Dajm crisp och notter i. Hon blandade i det och det blev ortroligt gott. Tack for receptet! Ska ga och gora en sats nu direkt, fast julen ar over :) Eva

  • idaj_2 25 mars 2012

    Gjorde denna tillsammans med några kompisar då vi gjorde julgodis. Allt annat var ingenting, maraboufudgen var så underbar! Blev helsuccé och de slutade med att ja fick printa ut recept och ge till dem :D Denna är ett måste! Mums!

  • jennie_1984 6 december 2012

    ja undrar om den går att frysa eller hur länge håller den när man gjort den.

  • Kakan1986 10 december 2012

    Herregud vad goda dom blev och så perfekt konsistens!! Jag använde marabous mörka choklad och hade ingen honung hemma så den uteslöt jag bara, helt klart nya favorit tillsammans med klassikerna knäck och kola!

  • kitkattis 14 december 2012

    Åhhhhhhhhhhh vilka goda fudge!!!!! Man kan t o m koka dem till 120-125 grader, det går bra. Helt fantastiskt jättegoda!!!!!!!!

  • annalindeforsman 22 december 2012

    Den blev verkligen helt fantastisk! Jag uteslöt honungen då jag endast hade Marabous vita choklad hemma. Konsistensen blev precis som fudge ska vara, så den smälter i munnen och lätt smulig. Jag ser fram emot att testa denna med marabous andra choklad sorter!! <3

  • LenaBE1 22 december 2012

    Den absolut godaste fudge jag någonsin smakat, den här är underbart god och dessutom så är den lätt att göra. Den får högsta betyg av mig. Tack för ett toppenrecept! :-) God Jul.

  • maj4 12 december 2014

    Tack för ett jättegott recept GOD JUL!!!!

  • Josses 11 januari 2016

    Alltså, denna fudge är ju bara så god! Min dotter har gjort den i flera år nu och det är ingen jul om den inte finns med bland att gott.

  • hansdotter 23 december 2016

    Så himla gott! Funnits med på vårt gottebord i flera år nu! Stort tack för ett kanonbra recept!

  • Anna Gustafsson 23 december 2021

    Vad har jag gjort för fel? Den stelnar ju inte. Använde termometer, som det stod i receptet. Mvh Anna G

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.