Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maräng- och jordgubbsswiss

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Härlig svensk efterätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Franska maränger Blanda väl i en rundbottnad rostfri bunke, värm över måttig värme i vatten bad till 60-70°C. Vispa upp marängen till full volym med elvisp. Klicka med två skedar ut små klickar på bakplåtspappersklädd plåt. Baka 130°C c:a 30 min.
  2. Citroncurd All curd kommer ej att gå åt, men den är så god. Och det är svårt att göra liten sats. Koka ihop citronsaft, rasp, socker och smör Rör ihop ägg och socker Slå citronblandningen över äggen och ta tillbaks till värmen. Sjud under omrörning till en tjock kräm. Passera och låt svalna. Gelatinet ger längre hållbarhet och bättre stadga.
  3. Bered maränger och curd, det går bra att göra två dagar i förväg. Det finns även att köpa, men är absolut inte lika goda som dom här. Det går även att byta ut grädden mot kesella om grädden känns för fet, men allra godast är det med grädde. Vänd samman grädde och citroncurd. Varva i portionsglas maränger, citroncurdsgrädde, delade jordgubbar och jordgubbssås. Servera och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.