Denna tårta är fantastiskt god och alla jag bjudit den på brukar be om receptet! Jag tycker den blir godare om den får stå och "mojsa" till sig ett tag innan man serverar den!
Går jättebra att göra två maränger och dubbla smeten för en långpannestor tårta!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret under fortsatt vispning och vispa minst 5 min tills marängen är blank.
- Vänd försiktigt ner Rice Krispies. Bred ut smeten på smörat och mjölat bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Ta ut långpannan och dela marängen i två delar. Låt sedan marängen svalna långsamt - annars spricker marängen!
- Koka ihop vatten och vetemjöl till fyllningen under vispning till en tjock smet.
- Ta kastrullen från värmen och vispa i choklad och smör. Vispa tills allt smält.
- Tillsätt florsocker och äggula och vispa till en jämn kräm. Bred krämen på den ena marängen. Hit kan förberedas dagen innan. Förvara då bottnen med kräm svalt.
- Vispa grädden och bred den över krämen. Lägg den andra marängen över. Smält choklad i mikrovågsugnen eller över vattenbad. Ringla med en gaffel ett chokladmönster på marängen.
Låt gärna tårtan stå svalt en stund före servering.
Publicerat den
2 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En mycket mycket god tårta. Denna är omtyckt av alla vuxna som barn. Får högsta betyg av mig.
Kanske får testa och göra denna när vi ska fira grabben
Ett toppenrecept som uppskattas av alla.
Hej¨, går det bra att göra marängbotten en dag innan? Hur skall man förvara den färdiga marängbotten då för att få det bästa resultatet? Tack på förhand Emma
SUUUUUPER GOTT!!! :) Gjorde tårtan och den var underbart god!! Jag dekorerade dock tårtan med grädde och sedan en förpackning med frysta bär, blåbär och hallon. Bröt av fantastiskt gott mot den för övrigt ganska söta tårtan. :) Otroligt gott! Klar femma!!