Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängårta med rice crispies och chokladkräm

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Denna tårta är fantastiskt god och alla jag bjudit den på brukar be om receptet! Jag tycker den blir godare om den får stå och "mojsa" till sig ett tag innan man serverar den! Går jättebra att göra två maränger och dubbla smeten för en långpannestor tårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning och vispa minst 5 min tills marängen är blank.
  2. Vänd försiktigt ner Rice Krispies. Bred ut smeten på smörat och mjölat bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Ta ut långpannan och dela marängen i två delar. Låt sedan marängen svalna långsamt - annars spricker marängen!
  3. Koka ihop vatten och vetemjöl till fyllningen under vispning till en tjock smet.
  4. Ta kastrullen från värmen och vispa i choklad och smör. Vispa tills allt smält.
  5. Tillsätt florsocker och äggula och vispa till en jämn kräm. Bred krämen på den ena marängen. Hit kan förberedas dagen innan. Förvara då bottnen med kräm svalt.
  6. Vispa grädden och bred den över krämen. Lägg den andra marängen över. Smält choklad i mikrovågsugnen eller över vattenbad. Ringla med en gaffel ett chokladmönster på marängen. Låt gärna tårtan stå svalt en stund före servering.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • LidqvistH 19 april 2009

    En mycket mycket god tårta. Denna är omtyckt av alla vuxna som barn. Får högsta betyg av mig.

  • didi74 9 juli 2009

    Kanske får testa och göra denna när vi ska fira grabben

  • carola_bengtsson 26 december 2009

    Ett toppenrecept som uppskattas av alla.

  • imma86 3 januari 2010

    Hej¨, går det bra att göra marängbotten en dag innan? Hur skall man förvara den färdiga marängbotten då för att få det bästa resultatet? Tack på förhand Emma

  • Amika 30 januari 2012

    SUUUUUPER GOTT!!! :) Gjorde tårtan och den var underbart god!! Jag dekorerade dock tårtan med grädde och sedan en förpackning med frysta bär, blåbär och hallon. Bröt av fantastiskt gott mot den för övrigt ganska söta tårtan. :) Otroligt gott! Klar femma!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.