En härlig efterrätt som gästerna bara gapar över.
Denna efterrätt serveras även med hasselnötsbiscotti
Instruktioner
- Mät upp vatten i en liten kastrull, tillsätt sockret och rör om med visp till sockret har löst sig. Koka upp och skumma av, pensla kanten med en pensel doppad i kallt vatten. Koka vidare till 122 grader, använd termometer.
Vispa undertiden äggvita, citronsaft och socker med elvisp till en fast maräng.
- Häll den kokande lagen under ständig vispning ner i marängsmeten, vispa på låg hastighet tills marängen är riktigt sval, det tar ca 10 minuter.
Lägg hallon i en lämplig ugnsfast portionsform, spritsa på marängen.
Baka av i ugn vid 200 grader tills marängen fått fin gyllenbrun färg, ca 8 minuter.
- Terrin:
Koka hälften av jordgubbarna tillsammans med socker, stjärnanis och vatten till en god lag, ca 15 minuter, sila av.
Blötlägg gelatinbladen, krama sedan ur vattnet och rör ut bladen i den varma lagen.
Lägg de kvarvarande jordgubbarna i en plastat terrinform och slå sedan lagen över. Låt svalna i kyl tills det har stelnat.
- Hasselnötsbiscotti:
Vispa smör, socker, sirap poröst. Tillsätt övriga ingredienser. Forma degen i små avlånga limpor och lägg dessa på bakplåtspapper på en plåt.
Grädda av i ugn på 200 grader i ca 5 minuter.
Ta ut limporna, skär upp och låt torka i ugn på 150 grader i ca 10 minuter.
- Skär terrin i kuber och servera med hallonen och hasselnötsbiscottin.
Publicerat den
10 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar