Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängbakade hallon med terrin på jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig efterrätt som gästerna bara gapar över. Denna efterrätt serveras även med hasselnötsbiscotti

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp vatten i en liten kastrull, tillsätt sockret och rör om med visp till sockret har löst sig. Koka upp och skumma av, pensla kanten med en pensel doppad i kallt vatten. Koka vidare till 122 grader, använd termometer. Vispa undertiden äggvita, citronsaft och socker med elvisp till en fast maräng.
  2. Häll den kokande lagen under ständig vispning ner i marängsmeten, vispa på låg hastighet tills marängen är riktigt sval, det tar ca 10 minuter. Lägg hallon i en lämplig ugnsfast portionsform, spritsa på marängen. Baka av i ugn vid 200 grader tills marängen fått fin gyllenbrun färg, ca 8 minuter.
  3. Terrin: Koka hälften av jordgubbarna tillsammans med socker, stjärnanis och vatten till en god lag, ca 15 minuter, sila av. Blötlägg gelatinbladen, krama sedan ur vattnet och rör ut bladen i den varma lagen. Lägg de kvarvarande jordgubbarna i en plastat terrinform och slå sedan lagen över. Låt svalna i kyl tills det har stelnat.
  4. Hasselnötsbiscotti: Vispa smör, socker, sirap poröst. Tillsätt övriga ingredienser. Forma degen i små avlånga limpor och lägg dessa på bakplåtspapper på en plåt. Grädda av i ugn på 200 grader i ca 5 minuter. Ta ut limporna, skär upp och låt torka i ugn på 150 grader i ca 10 minuter.
  5. Skär terrin i kuber och servera med hallonen och hasselnötsbiscottin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.