Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängbakelse

 
Skriv ut

Sprid kärlek på alla hjärtans dag, men även året om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Rita hjärtan, tre till varje bakelse, cirka 10 cm höga på baksidan av ett bakplåtspapper. Smöra och mjöla markeringarna.
  3. Maräng: Vispa äggvitor, ättiksprit och hälften av sockret vitt och pösigt. Vänd försiktigt i resten av sockret. Bred eller spritsa ut smet i de smorda och mjölade markeringarna. Resterande smet kan bara klickas ut till vanliga maränger. (Kan t ex användas till marängsviss). Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna på galler.
  4. Fyllning: Vispa grädde, gelésocker och vaniljsocker fast. Rör ner bären och kesellan i grädden. Lägg fyllningen mellan marängerna precis före serveringen (Om man vill göra bakelserna i förväg, kan man pensla marängerna med smält choklad så att de inte blöts upp av fyllningen. Väljer man vit choklad syns den inte.)
  5. Garnering: Garnera bakelserna med lite frukt eller bär som pudras med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.