Sprid kärlek på alla hjärtans dag, men även året om.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100°.
- Rita hjärtan, tre till varje bakelse, cirka 10 cm höga på baksidan av ett bakplåtspapper.
Smöra och mjöla markeringarna.
- Maräng: Vispa äggvitor, ättiksprit och hälften av sockret vitt och pösigt. Vänd försiktigt i resten av sockret.
Bred eller spritsa ut smet i de smorda och mjölade markeringarna.
Resterande smet kan bara klickas ut till vanliga maränger. (Kan t ex användas till marängsviss).
Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna på galler.
- Fyllning: Vispa grädde, gelésocker och vaniljsocker fast. Rör ner bären och kesellan i grädden.
Lägg fyllningen mellan marängerna precis före serveringen (Om man vill göra bakelserna i förväg, kan man pensla marängerna med smält choklad så att de inte blöts upp av fyllningen. Väljer man vit choklad syns den inte.)
- Garnering: Garnera bakelserna med lite frukt eller bär som pudras med florsocker.
Publicerat den
7 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar