Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängbakelse med vinbär

 
Skriv ut

En god syrlig bakelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarin och blanda med mjölken. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggblandningen. Tillsätt mjölkblandningen. Rör till en jämn smet och blanda till sist i vattnet.
  2. Blanda ingredienserna till marängsmeten i en bunke och vispa till fast och hårt skum (det är viktigt att bunken är torr och helt ren). Häll kaksmeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Bred ut marängsmeten över kaksmeten och strö över vinbär.
  3. Grädda kakan på nedersta falsen cirka 15 minuter i 200°. Öka ugnsvärmen till 250° och flytta upp kakan till översta falsen. Grädda ytterligare 3 minuter eller tills kakan fått fin färg. Låt kakan svalna innan du skär den i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.