Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängglasstårta med hallon och chokladsmak

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Går att göra långt i förväg vid bjudning. Glutenfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottnar: Dela äggen, spar gulorna. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda socker, potatismjöl och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner det i äggviteskummet. Rör till sist ner vinägern.
  2. Rita bakplåtspapper 2 cirklar med samma diameter som den form glassen ska frysa i ca 27 cm. Formen ska ha avtagbar kant. Bred ut smeten jämnt i cirklarna.
  3. Grädda bottnarn i nedre delen av ugnen tills de är gyllene och torra ca 1 tim.
  4. Gör glassen. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Vispa grädden för sig och blanda ner den i äggulesmeten. Tillsätt vaniljsockret. Häll hälften av smeten i en annan bunke. Smaksätt den ena smeten med kakao och den andra med hallon.
  5. Lägg i en marängbotten i formen och häll över kakaosmeten. Frys tills den stelnat något, ca 15 min. Lägg på den andra botten och häll hallonsmeten över. Frys tårtan minst 4 h.
  6. Garnera innan servering

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.