Läckra frasiga kakor med vaniljfyllning och doppade i choklad och kokos.
Glutenfria
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mal mandeln fint. Vispa vitorna till ett hårt skum. Blanda i florsocker och mandel. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Smörj dem med lite smör, då lossnar kakorna lättare när de är klara.
- Klicka ut smeten till små runda kakor, ca 25 st, på plåtarna. Låt dem vila en stund. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Under tiden som kakorna svalnar gör du fyllningen. Blanda alla ingredienser till en smet. Bred på fyllningen på kakornas undersidor och lägg ihop dem två och två.
- Smält chokladen till garneringen över ett vattenbad. Skär de dubbla kakorna på mitten och doppa långsidan (där du skurit) i choklad och därefter riven kokos.
Publicerat den
12 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar