Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maränghalvmånar med kokos och choklad

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Läckra frasiga kakor med vaniljfyllning och doppade i choklad och kokos. Glutenfria

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mal mandeln fint. Vispa vitorna till ett hårt skum. Blanda i florsocker och mandel. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Smörj dem med lite smör, då lossnar kakorna lättare när de är klara.
  3. Klicka ut smeten till små runda kakor, ca 25 st, på plåtarna. Låt dem vila en stund. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Under tiden som kakorna svalnar gör du fyllningen. Blanda alla ingredienser till en smet. Bred på fyllningen på kakornas undersidor och lägg ihop dem två och två.
  5. Smält chokladen till garneringen över ett vattenbad. Skär de dubbla kakorna på mitten och doppa långsidan (där du skurit) i choklad och därefter riven kokos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.