Marängkaka med vinbärsfyllning

Sött och syrligt. Jätte gott ihop.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kak

Ingredienser

2 äggvitor
1 krm salt
2 dl socker
1 tsk citronsaft
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:
3 dl vinbär
Florsocker
3 dl vispad grädde
100 g mandelmassa finriven

Betyg (0 röster)
Visningar:
589
Sparat:
6

Gör så här

Vispa vitorna och saltet till hårt skum. Vispa gradvis ner sockret och fortsätt att vispa ytterligare ett par minuter efter att sockret blandats i. Tillsätt citronsaft och vaniljsocker.
Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter.
Grädda marängen i 175 grader i 30 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå och torka på eftervärme. Ta ut kakan och låt den bli kall.
Strö på hälften av bären. Sikta lite florsocker över.
Blanda grädden och mandelmassan och bred blandningen över bären. Fyll på med resten av bären och lite florsocker.
Lägg inte på fyllningen strax innan kakan ska serveras.

LIKNANDE RECEPT

Marängkaka recept
över 2 månader
av Ticiba
över 2 månader
av Annie_B
över 2 månader
av grill
över 2 månader
över 2 månader
av MargaTh
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.