Marängkaka med vinbärsfyllning

Sött och syrligt. Jätte gott ihop.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kaka, maräng, kak

Ingredienser

2 äggvitor
1 krm salt
2 dl socker
1 tsk citronsaft
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:
3 dl vinbär
Florsocker
3 dl vispad grädde
100 g mandelmassa finriven
Oatlify it

Betyg (0 röster)
Visningar:
633
Sparat:
6

Gör så här

Vispa vitorna och saltet till hårt skum. Vispa gradvis ner sockret och fortsätt att vispa ytterligare ett par minuter efter att sockret blandats i. Tillsätt citronsaft och vaniljsocker.
Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter.
Grädda marängen i 175 grader i 30 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå och torka på eftervärme. Ta ut kakan och låt den bli kall.
Strö på hälften av bären. Sikta lite florsocker över.
Blanda grädden och mandelmassan och bred blandningen över bären. Fyll på med resten av bären och lite florsocker.
Lägg inte på fyllningen strax innan kakan ska serveras.

LIKNANDE RECEPT

Marängkaka recept
Festlig marängk..
över 2 månader
Ticibas rulltår..
av Ticiba
över 2 månader
Marängkrisptårt
av Annie_B
över 2 månader
Marängkakor med
av grill
över 2 månader
Marängkaka
över 2 månader
Äppelmarängkaka
av MammaCa
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Macaron
över 2 månader