Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängkakor med hasselnötter

 
Skriv ut

Söta små mördegskakor med nötmaräng som är lätta att baka ut i småbrödsformar eller fina gammeldags kakformar. Blir ca 40 kakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först mördegen. Rör smör och socker poröst, tillsätt en äggula i taget. Sikta ned cirka 4 dl vetemjöl Arbeta ihop mördegen snabbt & forma en rulle. Låt eventuellt vila kallt upp till en timme.
  2. Skär degen i skivor och lägg en skiva i botten på cirka 40 små formar (småbrödsformar). Vispa äggvitor & socker hårt till maräng. Vänd försiktigt ner de malda hasselnötterna. Klicka marängsmeten, med hjälp av liten sked, över mördegen i formarna, inte mer än en dryg tesked. Jag brukar få maräng över. Grädda i 175 grader i 10-14 minuter till fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.