En julig krans som också passar fint som dekoration. Givetvis kan du servera den året runt.
Servera marängkransen med t ex grädde, glass och bär och låt var och en bryta en lagom stor bit av den.
Glutenfri
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader varmluft eller 175 grader vanlig värme.
- Vispa äggvitorna hårt tills det skapas små toppar. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa i 30 sekunder mellan varje omgång. När allt socker är i vispar du tills smeten är glansig, 6-7 minuter. Tillsätt vinägern och vispa i ytterligare 2-3 minuter.
- Rita en cirkel, 24 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Använd två skedar för att forma marängen som en krans. Lägg smeten mitt på strecket. Sänk ugnstemperaturen till 120/145 grader när du sätter in marängen och grädda den mitt i ugnen i 1½ timme. Stäng av värmen och låt den svalna helt i ugnen med luckan stängd.
- Vispa grädden och söta den eventuellt med lite socker. Klicka ut grädden på kransen och garnera med granatäppelkärnor.
Publicerat den
16 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar