Festliga muffins med hallon som toppas med krispig maräng. Vackra på kakfatet och svåra att motstå.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa äggulor och socker pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt smöret, mjölken och mjölblandningen till äggsmeten och rör tills det blir en slät smet.
- Vispa äggvitorna till marängen till ett hårt skum.
Rör ner socker i omgångar tills det blir en blank, fast marängsmet. Tillsätt vaniljsockret.
- Blanda hallonen med lite socker och potatismjöl.
- Häll muffinssmeten i stora muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta ut dem ur ugnen och fördela bären över muffinsen. Klicka eller spritsa marängensmeten ovanpå. Strö flagad mandel över.
- Grädda muffinsen mitt i ugnen ytterligare ca 15 minuter. Garnera gärna med mer bär innan servering.
Publicerat den
29 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar