Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängmuffins

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12-24 portioner
Skriv ut

Mmmmm! Ser jättegoda ut! Ska baka dem på jobb vid tillfälle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägget och äggulan pösigt med sockret. Tillsätt grädde, vetemjöl, bakpulver, citronsaft och matfett. Vispa äggvita till hårt skum och rör försiktigt ner sockret. Häll muffinssmeten till 1/3 av muffinsformen. Ha på marängsmeten. Gräddas i 175°C ca 15 min.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och alla de ”våta” i en annan, rör sedan ihop allt försiktigt, vispa inte. Om man gör så här får man fina och goda muffins. Sen är det det en fördel att grädda dem i ett muffinsbleck så får man höga och fina muffins. men ett litet tips är att använda pappersformar i blecket så vet man att de lossnar lätt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Okänd 19 augusti 2008

    Har själv detta recept och de är supergoda....med lite grädde och bär brevid blir de härliga bakelser.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.