Marängpaj med choklad och hasselnötter

Enkel att knåpa ihop och jättegod.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj, maräng
Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st
Marängpaj med choklad och hasselnötter

Gör så här

Sikta ner mjölet i en skål. tillsätt smör,skuret i bitar och arbeta in det med fingrarna.
Rör ner chokladen, florsockret. äggulan och kallt vatten att degen blir fast. Knåda lätt. Svep in degen i plastfolie och ställ det kallt i 30 min.
Kavla ut pajdegen på mjölat underlag och klä en form med degen.
Ställ formen på en plåt.
Förgrädda i 200 grader i 15 min. Vid förgräddning klä formen med smörpapper och fyll med torkade bönor.
Lyft upp pappret och bönorna och grädda ytterligare i 5 min.

Fyllning:
Blanda samman majsenamjölet, äggulorna, sockret, vaniljsockret och lite av mjölken i en stor skål.
Koka upp resten av mjölken i en kastrull. Häll den över äggblandningen under omrörning.
Häll sedan blandningen i kastrullen och koka i 2min.
Rör om tills blandningen har tjocknat. Tillsätt den hackade chokladen och rör om tills den har smält. Häll i pajformen.

Maräng:
Vispa äggvitorna tills de blir styva. Vispa ner sockret lite i sänder tills blandningen är styv och blank.
Rör ner nötterna i marängsmeten.
Skeda marängen över pajen. Gör toppar med baksidan av skeden.
Ställ pajen i en förvarmd het grill i ca 2 min tills det blir färg på topparna.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Mjöl, Smör, Mörk choklad, Florsocker, Äggula, Vatten, Majsenamjöl, Äggula, socker, Vaniljsocker, Mjölk, Mörk choklad, Äggvita, socker, Hasselnötter
Visningar:
3307
Sparat:
152

LIKNANDE RECEPT

Marängpaj recept
Luftig mandelma..
över 2 månader
Marängpaj med h..
av zonale
över 2 månader
Citronmarängpaj
över 2 månader
Äppelmarängpaj
av tina62
över 2 månader
Apelsin-och mar
över 2 månader
Citron och marä
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.