Chokladen blir en fin brytning till de syrliga röda bären
Tips!
Servera rullen dagsfärsk, då marängen tappar sin sprödget efter ett tag. Rullen kan göras glutenfri genom att vetemjölet byts ut mot glutenfri mjölmix.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, ca 30*40 cm, med bakpapper.
- Vispa äggvitorna med rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills massan är blank och styv.
- Tillsätt de finhackade nötkärnorna och sikta ner de torra ingredienserna. Rör varsamt smeten slät.
- Bre ut smeten jämnt i en långpannan.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Dra den ny gräddade kakan ur formen och låt den kallna på galler under bakduk.
- Vänd kakbottnen upp och ner på smörpapper och dra bort bakpapperet. Vispa grädden.
- Bred ut grädden jämnt över bottnen, strö över bären och den fin hackade chokladen. Rulla samman långsidan. Garnera med vibärsklasar.
Publicerat den
30 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar