Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängrulle med röda bär

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Chokladen blir en fin brytning till de syrliga röda bären Tips! Servera rullen dagsfärsk, då marängen tappar sin sprödget efter ett tag. Rullen kan göras glutenfri genom att vetemjölet byts ut mot glutenfri mjölmix.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, ca 30*40 cm, med bakpapper.
  2. Vispa äggvitorna med rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills massan är blank och styv.
  3. Tillsätt de finhackade nötkärnorna och sikta ner de torra ingredienserna. Rör varsamt smeten slät.
  4. Bre ut smeten jämnt i en långpannan.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Dra den ny gräddade kakan ur formen och låt den kallna på galler under bakduk.
  6. Vänd kakbottnen upp och ner på smörpapper och dra bort bakpapperet. Vispa grädden.
  7. Bred ut grädden jämnt över bottnen, strö över bären och den fin hackade chokladen. Rulla samman långsidan. Garnera med vibärsklasar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.