Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ta maizena istället för vetemjöl om någon har glutenallergi, det går bra det också!

Ingredienser

Instruktioner

Maräng: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under vispning och vispa minst 5 min. tills marängen är blank. Vänd ner Rice Krispies. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen 1 timme. Ta ut långpannan och dela marängen i två delar. Fyllning: Koka ihop vatten och mjöl under vispning till en tjock smet. Ta kastrullen från värmen och vispa i choklad och smör. Vispa tills allt smällt. Tillsätt florsocker och äggula och vispa till en jämn kräm. Bred krämen på den ena halvan av marängen. Hit kan förberedas dagen innan. Förvara då botten med kräm svalt. Vispa grädden och bred den över krämen. Lägg den andra maränghalvan över. Smält chokladen och ringla ett mönster med en gaffel på marängen. Låt gärna tårtan stå svalt en stund före servering.

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • LidqvistH 18 april 2008

    En enkel tårta att göra.. Och den är himelskt god

  • annalevin 5 september 2008

    Denna tårta brukar jag ofta göra! Den är enkel, räcker till många och är ENORMT GOD! Rekommenderas verkligen! Gott är även att byta ut Rice Krispies till Coco pops.

  • lotte72 4 november 2008

    Har gjort denna tårta med smörkräm innan men detta var nästan ännu godare. Kommer att göra med chokladkräm hädanefter.

  • chokladcookie 14 december 2008

    Blev lite misslyckad... Hade marängen för kort tid i ugnen så den sjönk ihop. Resultatet blev att den blev liten men god.

  • Nathaa 7 maj 2009

    Den här tårtan är verkligen supergod!

  • PethraD 9 maj 2009

    Delade meningar om tårtan, hälften av de som åt den ogillade rice krispisen och skulle gärna testa den igen men då utan den ingrediensen. Den andra hälften tyckte den var god och att smaken var lite speciell.

  • Mehukatti 16 maj 2009

    Helt okej tårta, men lite för söt för min smak, men det går ju utmärkt att minska lite på sockret. Dessutom var den svår att skära i fina bitar, den sprack sönder så lätt

  • dokurochan 11 augusti 2009

    Hej! Jag skulle vilja göra den här kakan. Men jag har aldrig gjort maräng förr. Skulle du kunna berätta liite mer om marängen? Jag förstod inte riktigt...

  • maryhassleholm 17 april 2010

    Jag gjorde tårtan till mitt barnbarns 18-årsdag. Den blev favoriten av bakverk. Den åts med förtjusning och fick många beröm.

  • Cassiopeya 30 oktober 2010

    Mums!

  • MetalTroll 26 mars 2013

    Den här marängtårtan gick hem både hos alla små scouter och hos ledarkollegan vars 50-årsdag vi firade! Jag hade inga Rice Krispies hemma och tog därför Eldorados Choco Flakes i marängen istället, blev sådär segt och härligt :) gjorde dessutom dubbel sats av den supergoda chokladkrämen, vilket jag inte ångrar... Ca 3 dl krossade Choco Flakes även i grädden gjorde tårtan ännu lite krispigare ;) Tack för idén att stoppa frukostflingor i marängen, öppnade en ny värld för mig :P

  • Buspippi 8 april 2013

    Den här tårtan bjöd en föredetta kollega på för några år sedan men jag tappade bort receptet. Tack så mycket nu vet jag vilken tårta vi ska bjuda på nästa kalas.

  • IdaKonig 21 mars 2014

    Fick alltid denna tårta hos min moster när vi va där på kalas o nu äntligen har man funnit receptet, ibland behövs inge komplicerat för att det ska bli himmelskt gott!

  • mz66 1 juni 2014

    Tänk på att Rice Crispies inte är glutenfria!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.