Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta

 
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Väldigt god och fluffig för att vara en marängtårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör, socker, mjöl och salt till grynig blandning och häll i mjölken. Lägg degen i plastfolie, låt vila i kylen ca ½ timme. Kavla ut halva degen och täck botten och kanter av en form (gärna med löstagbara kanter).
  2. Vispa äggvitor med salt, häll i socker (lite i taget), fortsätt vispa till vitorna är porösa (vänd upp och ner på skålen, vitorna ska då stanna i skålen). Vänd därefter ner apelsinskal och den skivade mandeln. Häll fyllningen i pajskalet.
  3. Kavla ut den resterande pajdegen och skär ut ca 2-3 cm skivor i längder, gör ett fyrkantsmönster över fyllningen. Grädda till den fått en gyllenbrun färg, ca 40 minuter.
  4. Ät och njut

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.