Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med citrongrädde och kiwi

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegod tårta som är både enkel att baka och går fort att göra. Använd hemkokt lemon curd eller köp färdig, båda är goda att fylla tårtan med. Ska tårtan göras till ex. vis en påskhelg, så kan grädden färgas med några droppar gul karamellfärg så blir den färggladare och passar temat bättre. (smaken påverkas inte av detta)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en långpanna som är ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
  2. Botten: Vispa smör och socker poröst. Rör ner en äggula i taget. Tillsätt mjölken och rör om. Blanda mjöl och bakpulver noga och rör ner detta i smeten. Bred ut smeten i den klädda långpannan.
  3. Maräng: Vispa äggvitorna med hälften av sockret till fast skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till en seg maräng. Bred marängen över bottnen och strö på den flagade mandeln.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30–35 minuter. Lyft över kakan på ett galler och låt den svalna. Lossa med t ex. en stekspade och låt den sen kallna på papperet. Förvara kakan under plåten.
  5. Fyllning: Vispa grädden. Rör lemon curden mjuk och vänd ner den i grädden. Skala kiwifrukterna och skär dom i små bitar.
  6. Dela kakan på mitten, så du får 2 bitar i storleken 20x30 cm. Bred på citrongrädden på den ena halvan, och fördela kiwibitarna ovanpå grädden. Lägg på den andra halvan av bottnarna på toppen.
  7. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.