Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med daimtryffel och hallon

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ser ut som en vanlig tårta men under grädden döljer sig chokladmousse och hallongrädde. Marängen håller sig fin och krispig tack vare att den är täckt med choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka mjölkchokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 2 dl grädde och häll över chokladen. Vispa samman allt med hjälp av en mixer. Ställ in i frysen i ca 10 minuter. Under tiden grovhacka daimen. Blanda ner krosset i den avkylda tryffeln och ställ i kylskåpet.
  2. Bryt den vita chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Smält i micron. Var dock noga med att röra runt i bunken var 30:e sekund tills allt har smält. Får du vit choklad över gör fina mönster på ett bakplåtspapper och det blir en fin garnering på tårtan.
  3. Pensla marängbottnarna med den vita chokladen. På så sätt förhindrar man att marängen smälter av de övriga ingredienserna.
  4. Vispa resten av grädden tillsammans med vaniljsockret och fördela den vispade grädden i 2 bunkar. Blanda försiktigt ner hallonen i den ena bunken.
  5. När marängbottnarna har torkat så brer du på chokladblandningen på en av dem. Bre på ett lager hallongrädde. Sätt på det andra maränglocket. Bre ett lager hallongrädde på toppen. Spritsa den vita grädden runt om tårtan. Garnera med bär efter tycke å smak, exempelvis kiwi, jordgubbar, hallon, blåbär m.m
  6. I

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • muzti 17 april 2015

    fitflops online fitflop clearance http://fitflopsaustralia.pathood.org/

  • muzti 19 maj 2015

    <a href="http://2013fitflopsalesingapore.blogspot.com/">fitflop</a> fitflop sale singapore http://fitflopssalesingapore.blogspot.com/

  • muzti 7 augusti 2015

    cheap fitflops online fitflop sandals sale http://australiafitflops.blogspot.com/

  • muzti 1 september 2015

    birkenstock australia store birkenstock online sale http://birkenstockaustralia2013.blogspot.com/

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.