Ser ut som en vanlig tårta men under grädden döljer sig chokladmousse och hallongrädde. Marängen håller sig fin och krispig tack vare att den är täckt med choklad.
Instruktioner
- Hacka mjölkchokladen fint och lägg i en bunke.
Koka upp 2 dl grädde och häll över chokladen. Vispa samman allt med hjälp av en mixer. Ställ in i frysen i ca 10 minuter.
Under tiden grovhacka daimen. Blanda ner krosset i den avkylda tryffeln och ställ i kylskåpet.
- Bryt den vita chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke.
Smält i micron. Var dock noga med att röra runt i bunken var 30:e sekund tills allt har smält. Får du vit choklad över gör fina mönster på ett bakplåtspapper och det blir en fin garnering på tårtan.
- Pensla marängbottnarna med den vita chokladen. På så sätt förhindrar man att marängen smälter av de övriga ingredienserna.
- Vispa resten av grädden tillsammans med vaniljsockret och fördela den vispade grädden i 2 bunkar.
Blanda försiktigt ner hallonen i den ena bunken.
- När marängbottnarna har torkat så brer du på chokladblandningen på en av dem. Bre på ett lager hallongrädde. Sätt på det andra maränglocket.
Bre ett lager hallongrädde på toppen.
Spritsa den vita grädden runt om tårtan.
Garnera med bär efter tycke å smak, exempelvis kiwi, jordgubbar, hallon, blåbär m.m
- I
Publicerat den
15 januari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
fitflops online fitflop clearance http://fitflopsaustralia.pathood.org/
<a href="http://2013fitflopsalesingapore.blogspot.com/">fitflop</a> fitflop sale singapore http://fitflopssalesingapore.blogspot.com/
cheap fitflops online fitflop sandals sale http://australiafitflops.blogspot.com/
birkenstock australia store birkenstock online sale http://birkenstockaustralia2013.blogspot.com/