En snabbgjort och god tårta som funnits i vår familj hur länge som helst
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader, lägg ett smort bakplåtspapper i en vanlig långpanna.
Börja med botten: rör smör och socker poröst, blanda ner en äggula i taget och tillsätt sedan mjöl , mjölk och bakpulver. Bred ut smeten på bakplåtspappret.
- Marängen: vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt socker & vaniljsocker och vispa ytterligare en stund. Bred ut det över botten. Grädda i 20 minuter. Låt sedan tårtan kallna på ett galler.
- Dela den i två delar, använd ena delen som botten och ena som lock. Bred ut marsánsåsen på botten, lägg hallonen över (krama ut dem så de inte är för blöta) och vispa sedan grädden tillsammans med hackad daim och bred ut det över hallonen. Lägg till sist på locket.
Publicerat den
24 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Har testat denna och den är suverän..har även själv en "annan" varitant på den i min bok...Men din var lite vassare.
Jättegod tårta som blev uppskattad . Men mjölet fattas i instruktionerna "Gör så här".
Älskar denna tårta, mormor brukar göra den oxå! Men hon har röda vinbär blandat med hallonen, supergott!
Hur stor är en \"vanlig\" långpanna?
Jag undrar också hur stor långpanna det ska va?
Den här tårtan är väldigt god, min kompis hade receptet men hon tappade bort det så jag är glad att vi hittade samma här