Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med hallon

(6 kommentarer)  
Skriv ut

En snabbgjort och god tårta som funnits i vår familj hur länge som helst

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader, lägg ett smort bakplåtspapper i en vanlig långpanna. Börja med botten: rör smör och socker poröst, blanda ner en äggula i taget och tillsätt sedan mjöl , mjölk och bakpulver. Bred ut smeten på bakplåtspappret.
  2. Marängen: vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt socker & vaniljsocker och vispa ytterligare en stund. Bred ut det över botten. Grädda i 20 minuter. Låt sedan tårtan kallna på ett galler.
  3. Dela den i två delar, använd ena delen som botten och ena som lock. Bred ut marsánsåsen på botten, lägg hallonen över (krama ut dem så de inte är för blöta) och vispa sedan grädden tillsammans med hackad daim och bred ut det över hallonen. Lägg till sist på locket.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • solvik207 24 augusti 2010

    Hej! Har testat denna och den är suverän..har även själv en "annan" varitant på den i min bok...Men din var lite vassare.

  • _irma_ 13 september 2010

    Jättegod tårta som blev uppskattad . Men mjölet fattas i instruktionerna "Gör så här".

  • husmusen88 5 januari 2012

    Älskar denna tårta, mormor brukar göra den oxå! Men hon har röda vinbär blandat med hallonen, supergott!

  • mspector 5 april 2012

    Hur stor är en \"vanlig\" långpanna?

  • mmarabou 17 januari 2013

    Jag undrar också hur stor långpanna det ska va?

  • fellee 30 augusti 2013

    Den här tårtan är väldigt god, min kompis hade receptet men hon tappade bort det så jag är glad att vi hittade samma här

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.