Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med jordgubbar och likörgrädde

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Midsommartårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till ett blankt och fast skum. Se till att allt sockret "smält" ordentligt.
  3. Sikta i potatismjölet och vispa in det i marängen. Vispa i ättikspriten.
  4. Bre ut marängen på en plåt med lätt mjölat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 1 timme. Stäng av värmen och låt marängen svalna i ugnen. Hit går att förbereda.
  5. Fyllning: Vispa grädden, blanda dem med yoghurt och likör. Ställ i kyl. Hit går att förbereda.
  6. Bre på likörgrädden precis före servering. Toppa med jordgubbar, nötter och citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.