- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 4 timmar
Skriv ut
Mycket god och sommrig. Tillagningstiden står som 4 timmar pga att tryffeln ska stelna. Annars tar det ca 10-15 minuter.
Instruktioner
- Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1 1/4 dl grädde och häll över chokladen, låt stå ca 5 min
- Vispa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt 3-4 timmar. Vispa 3 dl grädde lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
- Häll eller bred ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
- Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.
Publicerat den
11 juli 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde denna nu i sommar och den var så enkel och så god. Tyvärr tog jag mörk choklad vilket blev lite väl stark chokladsmak
Kul att du tyckte om den :) Kan tänka mig att mörk choklad inte blir så bra i den här tårtan. Men jag rekommenderar dig att prova den igen men då med mjölkchoklad enl receptet, då blir den riktigt riktigt god :)