Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med nötter

(1 kommentar)  
Skriv ut

En väldig enkel tårta. Självaste kakan är ganska söt men med fyllningen så balanseras smakerna perfekt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smeten: Vispa gulorna med sockret pösigt. Tillsätt smöret och mjölken. Vispa. Tillsätt nu de övriga ingredienserna.
  2. Ha en plåt i ugnen och sätt på maxvärme.
  3. Marängen: Vispa äggvitorna och sockret till en fast och hård smet.
  4. Fyllningen: Vispa grädden till en hård smet (men inte för hård). Skär sedan persikorna till små bitar, ungefär 1 cm × 1 cm × 1 cm.
  5. Sänk ugnens temperatur till 175°C. Ta plåten och lägg på bakplåtspapper. Bre ut smeten på pappret. Bre sedan ut marängen ovanpå smeten. Toppa på med nötterna. Lägg sedan in det i ugnen. När nötterna har fått en gyllenbrun färg då är det dags att ta ut den. Låt kakan svalna.
  6. Gör en sats till och följ instruktionerna men skippa fyllningen.
  7. Nu har du två stycken kakor. Det kan finnas både en "ful" kaka och en lite mer "vacker" kaka. Ta den "fula" kakan och använd den som botten. Bre sedan ut fyllningen. Ta den "vackra" kakan och lägg den ovanpå fyllningen.
  8. Nu är du äntligen klar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lachmier 9 januari 2013

    Jag har själv gjort tårtan med hallon istället för persika. Det var verkligen en höjdare! Själva botten/toppen på tårtan är verkligen välsmakande och passar med sommarbär som hallon, jordgubbar, blåbär mm. Enkel att göra dessutom.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.