Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtäckt chokladkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Supergod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Maräng: Vispa äggvitor vitt och fluffigt. Tillsätt sockret under vispning till ett fast skum. Vänd ner kakaon.
  2. Kaka: Smöra och bröa en form med löstagbar botten (ca 22 cm i diameter). Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen och äggulorna ett i taget. Smält chokladen i mikron. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner chokladen och de torra ingredienserna i smeten. Häll smeten i formen och bred marängen ovanpå. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 minuter. Kakan ska vara kladdig, nästan rinnig i mitten. Låt svalna.
  3. Garnering: Pudra över kakan med kakao.
  4. Servera med lättvispad grädde och hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.