Margaretas ljuvligt goda franska galette, bakas lätt som en plätt.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en skål, rör ut i vattnet. Rör rumsvarmt smör, socker, ägg, citronskal och salt, smidigt i en bunke. Tillsätt jästblandningen och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa under bakduk i 1 timme.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla varje bit till en stor rund kaka och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Vik upp en tunn kant runtom.
- Hyvla kallt smör med en osthyvel och fördela över degen. Strö över socker. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
- Serveras nygräddad och ljummen, gärna med créme fraiche. Garnera med citronskal och kronblad av ringblommor.
Publicerat den
28 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar