Margaretatårta

Underbar tårta med marsán, mandelmassa och hallonfyllning. Dessutom vacker att se på.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: tårta, tårt

Ingredienser

Tårtbotten
3 ägg
3 dl socker
1 dl varmt vatten
3 dl kungsörnen extra fint mjöl

Fyllning
10 msk marsánpulver
4 dl kall mjölk
500 g mandelmassa
2-3 äggvitor
1 dl hallonsylt eller 200 g hallon
1 dl mandelspån
Färska hallon till dekoration

Betyg (1 röst)
Visningar:
3728
Sparat:
64

Gör så här

Värm ugnen till 200°C. Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 20 cm i diameter.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det varma vattnet samt sikta och vänd ner mjölet försiktigt i smeten. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna.

Gör vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen. Blanda mandelmassa och äggvitorna till en jämn smet. Dela kakan i 3 bottnar. Bred sylt eller mosade bär och vaniljkräm på den första delen och upprepa på den andra delen.

Lägg ihop tårtan. Bred ett tunt lager av mandelmassan runt om och ovanpå tårtan, tryck fast mandelspån på kanten och spritsa en kant ovanpå. Sätt in i ugnen igen och grädda på 200°C, ca 10 min tills den fått fin färg. Dekorera med färska hallon.

LIKNANDE RECEPT

Margaretatårta recept
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.