Underbar tårta med marsán, mandelmassa och hallonfyllning. Dessutom vacker att se på.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200°C. Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 20 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det varma vattnet samt sikta och vänd ner mjölet försiktigt i smeten. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna.
- Gör vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen. Blanda mandelmassa och äggvitorna till en jämn smet. Dela kakan i 3 bottnar. Bred sylt eller mosade bär och vaniljkräm på den första delen och upprepa på den andra delen.
- Lägg ihop tårtan. Bred ett tunt lager av mandelmassan runt om och ovanpå tårtan, tryck fast mandelspån på kanten och spritsa en kant ovanpå. Sätt in i ugnen igen och grädda på 200°C, ca 10 min tills den fått fin färg. Dekorera med färska hallon.
Publicerat den
15 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar