Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Margits vinbärskaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En lämplig latmanskaka för den som har vinbär i frysen. Lätt att röra ihop och lika god till kaffe som dessert. Kakan ska vara litet kompakt och knappt genomgräddad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och låt det svalna. Rör ihop ägg, socker, vetemjöl och det smälta fettet. Obs! Vispa ej! Fördela smeten jämnt i en smord och bröad form ca 22 cm i diameter. Lägg på vinbären. De frysta behöver inte tinas. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader, 25-30 minuter. I varmluftsugn i 175 grader, ca 30 minuter. Låt den svalna något innan den lossas ur formen. Rör ev samman florsocker och vatten. Ringla glasyren över kakan och låt den stelna innan kakan serveras.
  2. Tips: Vinbären kan ersättas med andra färska eller frysta bär.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • betsla 10 september 2008

    Busenkelt, snabbt och mycket gott!

  • inkan29 11 maj 2011

    har gjort kakan många gånger, den uppskattas alltid! Och så enkel!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.