En petit-choubakelse med en sprött täcke av mördeg och krämig fyllning. Underbart god!
Instruktioner
- Mördeg:
Hacka samman mjöl, socker och margarin till en smidig deg. Låt ligga och vila kallt.
- Petit-chouxsmet:
Koka upp vattnet och margarinet. Tillsätt mjölet.
Låt koka tills smeten släpper botten, inte längre.
Låt smeten svalna. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt.
- Sätt ugnen på 175-200 grader.
- Klicka ut petit-chouxsmeten till bollar. Kavla ut mördegen till runda kakor ca 6 cm i diameter. Lägg mördegsrundlarna på petit-choubollarna.
- Grädda på falsen under mitt i ugnen ca 40 minuter.
- Vispa grädden hårt och blanda vaniljkräm till önskad smak.
- Gör ett litet hål i bollarna och fyll dem med gräddblandningen. Sikta över florsocker och servera.
Publicerat den
7 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar