Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marias Morotsbröd

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Gott bröd

Ingredienser

Instruktioner

Häll vatten och olja i en degbunke och smula ner jästen. Tillsätt salt och morot. Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek ca 30 min. Tag upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Dela den i 2 delar och forma till längder. Lägg dem på bakplåtspapper på plåt och gör snitt med en vass kniv på ovansidan av bröden. Låt jäsa i 30 min. Pensla bröden med vatten och grädda dem i ugnen i 225 grader ca 35 min.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • TheresK 3 februari 2009

    Suuupergott bröd! Enkelt, smidigt och man kan variera. Jag hade i solroskärnor och morötter. Tänkte testa med soltorkade tomater nästa gång! Detta får en klar femma! Tack för receptet!

  • BeaTris 16 april 2009

    Tack för ett mumsigt recept, det här kommer jag göra flera gånger

  • FiffiNelly 14 december 2009

    Detta var ett jätte gott saftigt bröd mvh lisa

  • monicadanell 17 januari 2010

    super gott bröd 5poäng från mej

  • Claristar 16 mars 2010

    Gott bröd. Jag hade dock i lite rågsikt och jag hade istället vanligt vetemjöl då jag tycker vetemjöl special ger ett torrare bröd. Jag gjorde bullar av degen och det blev ca 15 st. Helt klart ett bröd vi gör igen.

  • sann67 21 april 2010

    Supergott bröd!!!! Smidigt att göra. Hade vanligt vetemjöl o lite sirap i......

  • lollol 17 december 2010

    Jag gjorde dubbel sats och hade minst 3 liter mjöl, ändå var degen väldigt lös och flöt ut under andra jäsningen.. Måste ha gjort något fel.

  • Pennie 28 december 2010

    ljuvligt bröd ! nästa gång blire med solrosfrön oxå ! mums

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.