Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marias Trattkantarellsoppa med varma snittar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvligt god varm höstsoppa! Jag har även serverat den som huvudrätt ibland, men då måste man givetvis göra mer!

Ingredienser

Instruktioner

Fräs trattkantarellerna och löken i smöret i en stor kastrull. Häll på buljong och grädde och låt soppan koka ihop under ca 10 min. Tillsätt sherryn och smaka av med salt och peppar. Red av soppan med lite vetemjöl utrört i vatten om du önskar en simmigare konsistens. Sätt ugnen på 225°. Dela brödskivorna mitt i tu på diagonalen. Bred på smör, lägg på skivad tomat, salta och peppra en aning. Lägg på hela basilikablad och hyvla på lite ost. Gratinera snittarna på plåt i ugnen i ca 10 min. Servera med trattkantarellsoppan.Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.