Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marias vitchokladmousse tårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Underbart god:) variant på cheesecake

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen och blanda med det smälta smöret, tryck ut i en form med löstagbar botten, ställ i kylen.
  2. Blanda gelatinpulvret med vattnet och låt svälla medans du tillreder det övriga.
  3. Smält blockchokladen över sjudande vattenbad, låt svalna något men inte så att det stelnar.
  4. Lägg ägg och äggula i en rostfri bunke, ställöver sjudande vattenbad vispa tills det tjocknar. Blanda ner gelatinet. Låt kallna under vispning
  5. Tillsätt den smälta chokladen klickvis och rör om till massan är slät. Om man vill rör ner Cointreu eller Grand Marnier.
  6. Vispa grädden till hårt skum, vänd försiktigt ner i cokladblandningen.
  7. Gott att servera till: Hallon

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.