En supergod daimtårta jag fick av en god vän, kommer göra succé på fester för både vuxna och barn! Den är också väldigt bra eftersom man kan baka den i alla fall en vecka innan festen och förvara den i frysen så slipper man stressa med den precis innan.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 120 grader, varmluft.
- Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt sedan socker, bakpulver och vaniljsocker. Ta två plåtar med bakplåtspapper och rita ut formen på tårtan på båda, jag brukar ta hjälp av en tallrik.
- Fördela marängsmeten jämt på de båda plåtarna och bred ut med en slickepott.
- Ställ in plåtarna samtidigt i ugnen uppe och nere och låt dem stå inne i 45 minuter. När 45 minuter har gått byter du plats på plåtarna och låter dem stå inne i ytterligare 45 minuter.
- Medans de står i ugnen gör du fyllningen/toppingen.
Vispa äggulorna tillsammans med socker och vaniljsocker.
- Vispa upp grädden i en annan skål, den ska vara fast, och blanda sedan ner den i äggulesmeten med en slickepott.
- Hacka daimen i önskade storleksbitar och rör ner i äggulesmeten. Ställ den sedan i frysen.
- När marängbottnarna är klara tar du bort bakplåtspappret, jag brukar låta den svalna lite det blir enklare då, och lägger upp den ena på ett fat, gärna med låga kanter.
- Stryk på lite daimsmet och lägg den andra marängen ovanpå och stryk på ett lager daimsmet ovanpå. Och då var den klar. Förvara den i frysen innan servering.
Publicerat den
29 oktober 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag gör den här tårtan för andra gången sen jag hittade den för ett tag sen. Super god och enkel.
Ang din dajmtårta, Du skriver 120 g varmluftsugn. Men hur mycket motsvaras det i vanlig ugnsvärme? Mvh Margit
Hej Margit Man brukar höja temperaturen med ungerfär 20-25 grader när man går från varmluft till ugnsvärme. När det gäller maräng så skulle jag dock inte höja temperaturen så mycket, 10 grader har varit tillräckligt för mig när jag gjort den här i ugnsvärme :)