- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Smaskigt och lättlagat kycklingrecept som kan förberedas till viss del innan gästerna kommer och sedan sköta sig själv i ugnen.
Går lätt att dubbla om ni blir många gäster.
Instruktioner
- Strimla eller skär kycklingfiléerna i bitar.
Fräs tillsammans med salt och peppar så att bitarna får en fin stekyta.
Jag brukar gärna steka så att kycklingen är näst intill genomstekt.
Lägg kycklingbitarna i en eldfast form.
- Blanda en röra av övriga ingredienser och bred över kycklingfiléerna.
Grädda i ugnén i 225 grader i 20-25 minuter.
- Servera med ris, bulgur eller potatisklyftor och en sallad.
- Vill du förbereda så steker du kycklingen och låter den sedan vila kallt. Gör även röran och förvara i kyl. När gästerna sedan kommer, brer du bara på röran på kycklingen och gräddar i ugnen.
Publicerat den
5 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar