Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maries Köttgryta (Griskött)

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut

Fantastiskt god köttgryta baserad på griskött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda allt i en stor gryta och låt det stå i minst 3 timmar. Ex: Du kan göra den på kvällen innan och sen tillaga den till middag dan efter, det gör ingenting att den står längre än 3 timmar som jag har skrivit. Efter köttgrytan stått i 3 timmar eller över natten så ska du koka den i cirka 30 min. Om du vill veta att grytan verkligen är klar, så kan du smaka av köttet. Tillbehör på sidan om: Jordnötter, mandariner, gurka, tomater, sallad m.m. (Det blir jätte gott till)
  2. Servera med ris eller kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • christine74 2 november 2008

    Mycket god köttgryta. Härlig smak, alla gästerna upsskattade den, och alla åt mycket.Bra att man kan förbered den dagen innan.

  • Gurgelfranz 15 mars 2009

    Köttet blev mycket mört och fint. Jag tyckte nog att den blev aningen syrlig för min smak. MIndre vinäger och mer soya nästa gång så är det en 4:a. Tack så mycket för ett smidigt och gott recept. (jag slängde i lite färska champinjoner jag hade hemma också)

  • maryhassleholm 29 maj 2010

    Jag har prövat den 2 gånger nu. Har aldrig gjort en middag så snabb och god. Tog mindre med vinäger och mera youghurt eller grädde i. Jag har även stekt svamp o blandat i grytan. Det gjorde susen också. Verkligt god!!! Tusen TACK!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.