Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maries kolakaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Smakade denna ljuva kolakaka på ett kalas i går. Var har den varit hela mitt liv? Så vansinnigt god, men inget för den som tänker på figuren!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kakan: Vispa ägg och socker poröst, smält smöret. Blanda därefter mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och sist det smälta smöret och vispgrädden. Smörj och bröa en form och häll i smeten. Grädda i 180 grader i ca 25-35 min.
  2. Kolakräm: Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och låt sjuda i ca 15-25 minuter. Vispa ofta så inte krämen bränner fast, krämen skall vara fast i konsistensen ej för lös. Låt kakan svalna, dela den därefter i två delar och bred på kolakrämen på den ena delen och lägg den andra delen över.
  3. Sikta över florsocker!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.