Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marie´s varma smörgåstårta

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Underbart god! Passar nu när det är kallt ute, både på buffébordet eller bara som en god vickning en kväll.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllning 1: Koka äggen hårt, skala och hacka dom. Blanda äggen med kaviaren, majonnäsen och den hackade dillen. Salta och peppra efter smak.
  2. Fyllning 2: Klipp baconet i smala bitar och hacka purjon i småbitar. Fräs detta och häll sen mjölet och grädden över. Lår puttra ett tag. Låt svalna. Salta och peppra efter smak.
  3. Bred smöret på brödskivorna och lägg sen i fyllningarna. Använd 3 bröd/lager Garnera med skivade tomater och riven ost
  4. Gratinera i ugn ca 20 minuter, 225 grader
  5. Servera gärna med sallad

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • njalle 27 mars 2010

    Hej Marie! Underbart god tårta (fast varm)Ska nog ha med denna då jag fyller 50 i augusti.Min dotter är kock roligt att kunna överaska.Du har säkert några smarriga recept på smörgåstårtor. Kram från Marie i Luleå.

  • Gul13 13 september 2010

    Tack för ett jättegott recept. Har inget att tillägga annat än att jag gjorde den dubbelt så stor för att passa antalet gäster. Alla var mycket nöjda.

  • magnil78 21 oktober 2010

    GOTT, GOTT, GOTT!!!!

  • MonAnde 13 januari 2012

    Gjorde den här när jag hade syjunta, blev poppulär. Den var jättegod.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.