En helt underbar bufférätt, som passar både vuxna och barn
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Putsa filéerna, blanda kryddorna till kryddblandningen och klappa in den i filéerna.
- Bryn filéerna runt om i en stekpanna med lite smör.
Lägg dem i en långpanna och stek färdigt i ugnen, 15-20 minuter beroende på tjockleken.
- Låt dem svalna och förvara dem i kylskåp fram till serveringen. (I folie håller de 3-4 dagar).
- Gör marinaden färdig och förvara i glasburk i kylskåpet.
- Marinad:
Hacka lök och persilja fint och låt kaprisen rinna av. Blanda alla ingredienser till marinaden och smaka av den. Vispa i den då och då tills saltet har smält.
- Servering:
Skär det kalla köttet i drygt 1/2 cm tjocka skivor och
lägg upp på ett fat med kant. Häll marinaden över och låt köttet marinera på svalt ställe minst 1-2 timmar före serveringen.
- Serveras med skinkdippen
Bakad potatis
Isbergssallad med färska champinjoner och gurka samt dressing på citron, olja och vitlök
Brie och schweizerost med druvor
Smör och kuvertbröd
(se dessa under egna recept, skinkdipp osv)
Publicerat den
8 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar