Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade gambas med bondbönsyoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tänk dig en sommardag och ett fat med gambas (räkor) som sekunderna innan lämnande grillen. Föreställ dig en fräsch, syrlig yoghurt proppad med nykokya bondbönor att doppa dem i. Och ett svalt vin till det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda marinadens alla ingredienser i en bunke, lägg i räkorna. Låt marinera minst 3 timmar i kylen.
  2. Koka bondbönorna hastigt i saltat vatten i en kastrull. Kyl i kallt vatten. Mixa bondbönor, yoghurt, citronsaft, vitlök och cayennepeppar i en matberedare eller stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  3. Trä upp räkorna på de blötlagda spetten och grilla på träkolsgrill eller i grillpanna ca 3 minuter per sida. salta.
  4. Servera räkorna med Bondbönsyoghurten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.