Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Gillas av hela familjen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 30 min.
  2. Blanda apelsinjuice, soya och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds.
  3. Skala och skär morötter i mindre bitar. Skiva purjolöken tunt.
  4. Lägg grönsakerna i botten på lergrytan. Lägg på köttet och häll marinaden över.
  5. Ställ lergrytan i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader och låt stå 1 tim 45 minuter.
  6. Servera med potatis.
  7. Och om du vill ha sås till så red av "spadet" med lite mazenaredning och grädde.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • evaullabritt 9 december 2011

    Har testat idag. Tog saften från tre apelsiner samt skalet från två. Lade i en vitlök samt en gul lök också. Kryddade med lite svartpeppar. Toppengott och trevligt att använda lergrytan. Detta kommer jag att göra igen.

  • dolores 6 december 2012

    Enkelt och mycket gott, kunde nog ha kortat ner tiden i ugnen lite.

  • enAnnan 5 september 2013

    Enkelt, gott och älskar mat som sköter sig själv i ugnen. Tack.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.