Passar till konfirmation, studenten och på buffébordet
Låt kycklingfiléerna ligga i marinaden över natten
Instruktioner
- Ugn 200°
- Putsa filéerna och krydda med salt och svartpeppar.
Bryn dem i en panna.
Lägg över dem i en smord ugnssäker form och efterstek i ugnen ca 20 minuter.
Prova med en sticka för att se om köttsaften är klar och genomskinlig.
- Blanda alla ingredienser till marinaden.
- Lägg de nystekta kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar.
Häll över marinaden och låt det få marinera någon timme. Vänd plastpåsen några gånger så att marinaden fördelas jämnt över kycklingfiléerna.
Lägg dem i kylskåpet när de svalnat. Låt kycklingfiléerna ligga i marinaden över natten.
- Skär tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Skeda marinaden över köttet.
- Lycka till!
Publicerat den
2 maj 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Verkar jättegott! Men ska det vara 3 msk honung två gånger i marinaden eller är det ett misstag? :) Mvh Jonna
Tack! Det ska bara vara 3 msk honung i marinaden Ha en bra dag! Mvh Ros
Verkar gott, detta måste jag pröva. Grillade idag kycklingfiléer enligt ett likanade recept, men hade kycklingen i marinad innan grillningen, det blev också gott.
Ska nog testa detta recept ...har kopierat det ...det låter gott ...Vi höres ha det bra ....
Tack för ett jättegott recept! Min son konfirmerades i söndags å då gjorde jag en liten buffé. Kycklingen fick jättemkt beröm! Kommer göra den här kycklingen fler gånger =)
Hej, det verkat gott, men jag undrar om det är så att det ska serveras kall, eller ska värmas upp innan serveringen.
Tack! Denna kycklingen blev en favorit när jag o mina jobbarkompisar var ute på en picknick. Flera av tjejerna tog recept och har redan gjort kycklingen. Enkel och smakrik.
Jättegott och enkelt! Perfekt bjudrätt som blev mycket uppskattad. Det blir en 5:a såklart!
detta ska jag testa snart som plockmat till min dotters 2 årskalas,(släkt och kusiner).Hoppas att jag lyckas! Verkar dunder recept när man ska ha bjudning tack så mkt.
Hur länge ska man bryna dem?
Vilken suveränt god kyckling detta blev!! Hade den till min sons studentskiva igår då vi hade kallskuret och hemgjord potatissallad - kycklingen var det absolut godaste och det var strykande åtgång på detta! MUMSIGT!
Hej Jag hade detta på bordet för lite vänner här om dagen. Gjorde lite extra samt att vi hade buffé. ALLT gick åt. Rekomenderar varmt!
Hej!!!! Tack för ett gott recept. Vi har ätit detta till middag idag med rotsaksgratäng. Jag kommer ha denna goda kyckling på buffèbordet i midsommar.
Mycket gott. Fick toppen betyg av alla gäster.
Tack för ett mycket bra recept, detta kommer helt klart göras fler gånger!
Tack för receptet, mina gäster uppskattade middagen...
Hade detta på grabbens student. Mycket uppskattat, alla ville ha receptet. Ska absolut göra detta fler gånger
En riktig höjdare till picknicken som man dessutom kan göra dagen innan.
kanon god gjorde den till en exotiskspegel den tog slut först av allt.... kommer göra den fler gånger tack för ett kanon recept
Kycklingen blev jättegod och konfirmationsgästerna länsade faten.. Tack för receptet!
Jättegod kyckling! Smaken är toppen. Kycklingen kommer bli en hit på våran nyårsbuffe....
Fantastiskt gott! Vi bjöd på detta när vi firade en student i familjen. Det blev verkligen uppskattat! Otroligt god smak!
Detta receptet har blivit en succe varje gång jag lagat den. Har serverat med Waldorfsallad och nybakat Focccia, jättegott!
Jag tyckte detta smakade suveränt! Garanterat kommer jag att göra det igen... :)
Åh, vad gott! Perfekt att kunna förbereda det innan!
mörare kycklig fär man leta efter!!!! suvve
Otroligt mört och gott. Detta gör vi igen!
Dessa marinerade kyck.filéer är så fantastiskt goda. Dom blir saftiga o fina ju längre tid dom ligger. Min "gubbe" bara älskar dessa o tjatar hela tiden om att "kan du inte göra". Enkelt att ha på buffébordet. Tack för ett gott recept. // Miaria
Dessa var inte alls goda. Ingen var någon höjdare. Smaken av timjan tog över alldeles för mycket.
Det var ju tråkigt att du tyckte så Claristar.... :)
Kanongod kyckling! Gjorde detta som del av en buffé och kycklingen gick åt som smör i solsken. Var nog enda fatet på buffén som var soprent när kalaset var slut. Klar fempoängare! :)
Helt underbart god kyckling och perfekt till buffébordet :)
Mycket bra receptidé. Äter dock inte honung, men det blev riktigt bra utan. Tack för receptet.
Min mamma gjorde jätte god marinerad (kall) ox- eller fläskfilé men har tyvärr inte recepten. Men det här är super gott och kyckling är ju billigare ;c) Gjort den 2 ggr och funderar på att göra dem igen till jul eller Nyår eftersom jag inte åker till Sverige den här julen. Klar 5:a!