Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinad till fläskkarré med ben

(1 kommentar)  
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Grymt god marinad till fläskkarré, fungerar nog till annat kött också. Men eftersom jag arbetar som kock så rekommenderar jag detta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda soya, olja och chilisås. Hacka vitlöken eller pressa den. Grovhacka löken. Tillsätt kryddorna och ta gärna i lite extra kryddor om du vill att det ska smaka mer.
  2. Varva kött och marinad, stoppa in det i en plastpåse/hink minst ett dygn innan tillagning. Vänd på köttet flera gånger under dygnet för köttet ska täckas av marinaden. Du kan också passa på att marinera majskolvar och lite andra grönsaker.
  3. Innan grillningen torkar du av köttet noga så att inte oljan fattar eld. Grilla tills temperaturen blir runt 66-68º. Den ska sen gå upp till 72º som är välstekt för fläsk.
  4. Marinaden passar säkert annat kött, men jag vill ha karré med ben, för benen är så mumsiga äta på.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Heisjo 17 mars 2010

    Årets första grillning ägde rum igår, denna marinad förgyllde tillfället!! Helt fantastiskt god, köttet blev både smakrikt och väldigt saftigt. Kommer användas många fler gånger när sommaren väl är här:-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.