Grymt god marinad till fläskkarré, fungerar nog till annat kött också. Men eftersom jag arbetar som kock så rekommenderar jag detta.
Instruktioner
- Blanda soya, olja och chilisås. Hacka vitlöken eller pressa den. Grovhacka löken. Tillsätt kryddorna och ta gärna i lite extra kryddor om du vill att det ska smaka mer.
- Varva kött och marinad, stoppa in det i en plastpåse/hink minst ett dygn innan tillagning. Vänd på köttet flera gånger under dygnet för köttet ska täckas av marinaden. Du kan också passa på att marinera majskolvar och lite andra grönsaker.
- Innan grillningen torkar du av köttet noga så att inte oljan fattar eld. Grilla tills temperaturen blir runt 66-68º. Den ska sen gå upp till 72º som är välstekt för fläsk.
- Marinaden passar säkert annat kött, men jag vill ha karré med ben, för benen är så mumsiga äta på.
Publicerat den
29 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Årets första grillning ägde rum igår, denna marinad förgyllde tillfället!! Helt fantastiskt god, köttet blev både smakrikt och väldigt saftigt. Kommer användas många fler gånger när sommaren väl är här:-)