...det här perfekt och väldigt god bjudmat som du förbereder dagen innan...du kan byta ut fläskfilén mot samma mängd kycklingfilé!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125°C.
- Häll Milda Culinesse i en stekpanna. Sätt den på plattan och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna försvinner är det lagom att börja steka köttet. Bryn fläskfilén runt om. Salta och peppra.
- Garanterat saftigt blir köttet om man använder köttermometer. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick köttermometern i tjockaste delen. Stek till termometern visar 65-66°C, ca 30 min.
- Låt köttet kallna. Så här långt kan man förbereda dagen innan eller på morgonen samma dag som köttet skall ätas.
- Gör iordning dressingen: Hacka lök, vitlök, tomater och strimla basilikan. Blanda ihop alla ingredienser och häll över det skivade köttet.
- Låt köttet marineras i dressingen mist 12 timmar. Låt gärna stå över natten! Garnera med basilika vid serveringen.
- Fläskfilén kan bytas ut mot samma mängd kycklingfilé!
Publicerat den
30 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Körde detta med kycklingfilé, i brist på annat, vilket resulterade i en mycket uppskattad bjudning. Nu tänkte jag prova med överbliven rostbiff, borde funka det också. Jag kan varmt rekomendera denna marinad
Mycket gott !! Kommer att göras igen !! Thanx !!!
Farsdagsmiddag tillsammans med en potatisgratäng, blev en succe. Klar 5:a i betyg
Vilken härlig smak det blev på köttet! Detta var mycket uppskattat av mina gäster.
Jag har gjort rätten flera gånger och det blir lika uppskattat varje gång.
Detta låter supergott, jag ska ha stort kalas nästa helg. Jag gör en chansning utan ett provsmaka innan. Meddelar sedan hur resultatet blev :-)
Mycket gott. Tog dock lite mindre olivolja för att jag tyckte det blev lite mycket.
Låter väldigt gott. Fråga, det ska ätas kallt alltså?