Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad fläskytterfilé med lime- och honungsglaze

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Perfekt för grillen!

Ingredienser

Instruktioner

Putsa köttet och lägg det i en plastpåse. Blanda marinaden och häll ner i påsen. Förslut den och marinera minst en timme i kyl. Vänd påsen några gånger Låt köttet ligga i rumstemperatur medan grillen får rätt glöd. Sprid ut kolet i grillen längs sidorna på grillen så att köttet inte ligger direkt över glöden. Lägg filén på grillen och lägg på locket. Blanda ingredienserna till en trögflytande glaze. Pensla på glaze under grillningen och vänd samtidigt filén så att den blir jämnt grillad. Grilla tills köttet är genomstekt, 70 grader i innertemperatur, ca 20 minuter. Låt köttet vila 5 minuter innan det skärs upp.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • evaobergelg 15 april 2012

    Tack för receptet. Till och med hon som inte gillar grillmarinader gillade denna :)

  • vardagsmat11 28 augusti 2012

    smarrigt recept. Alla i min kräsna familj gillade detta skarpt. Vilket väl är ett gott betyg :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.