Samla vännerna till en mysig höstmiddag och bjud på en mustig härlig älggryta.
Instruktioner
- Skär köttet i 3–4 centimeterstora tärningar och lägg dem i en stor fryspåse. Tillsätt sherry, enbär, svartpeppar och timjan. Knyt till, lägg i en form och låt ligga i kylen, ca 1 dygn.
- Häll av marinaden och torka av köttet med hushållspapper. Bryn köttbitarna i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en stekgryta och fräs ur stekpannan med 1/2 dl vatten. Slå skyn över köttet i grytan, efter varje stekomgång. Salta och peppra.
- Tillsätt lök, porter, oxfond och soja, och låt grytan sjuda under lock, ca 1 timme.
Skala och skär morot och palsternacka i bitar. Tillsätt dem i grytan när 10 minuter av koktiden återstår.
Rör ner crème fraiche och redning när grytan kokat klart och köttet är mört. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ner urkärnade plommon och låt grytan koka i ytterligare 3 minuter.
Publicerat den
16 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar