Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad älggryta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Samla vännerna till en mysig höstmiddag och bjud på en mustig härlig älggryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 3–4 centimeterstora tärningar och lägg dem i en stor fryspåse. Tillsätt sherry, enbär, svartpeppar och timjan. Knyt till, lägg i en form och låt ligga i kylen, ca 1 dygn.
  2. Häll av marinaden och torka av köttet med hushållspapper. Bryn köttbitarna i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en stekgryta och fräs ur stekpannan med 1/2 dl vatten. Slå skyn över köttet i grytan, efter varje stekomgång. Salta och peppra.
  3. Tillsätt lök, porter, oxfond och soja, och låt grytan sjuda under lock, ca 1 timme. Skala och skär morot och palsternacka i bitar. Tillsätt dem i grytan när 10 minuter av koktiden återstår. Rör ner crème fraiche och redning när grytan kokat klart och köttet är mört. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda ner urkärnade plommon och låt grytan koka i ytterligare 3 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.