Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Marinerad fläskfilé som passar till buffébordet eller om man vill förbereda middagen. Fläskfilén ska ligga i marinaden i 1 dygn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175°
  2. Putsa köttet. Blanda marinad 1 och lägg i en plastpåse tillsammans med köttet. Vänd runt köttet i påsen och förvara i kyl i 1 dygn.
  3. Torka av köttet och bryn runt om i smör. Passa noga för det bränns lätt. Sätt i en köttermometer och stek klart i ugn tills innertemperaturen är 65°.
  4. Låt köttet vil 10 minuter. Skiva upp köttet.
  5. Blanda marinad 2 och skeda över köttet. Servera med potatisgratäng.
  6. Tips: Hoisinsås är en kinesisk sås gjord på sojabönor och används bl a till marinader, att smaksätta med vid stekning och grillning av kött och fågel. Finns att köpa färdig i större livsmedelsbutiker.
  7. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.