Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad fläskfilé á la Nettan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskfilén passar till buffébordet eller om man vill förbereda maten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén.
  2. Salta, peppra filén och gnid in den pressade vitlöken. Bryn den runt om i en stekpanna. Tillsätt vattnet, buljongtärning och balsamvinäger. Låt bräsera med lock ca 15-20 minuter.
  3. Skär köttet i tunna skivor och lägg i ett serveringfat med höga kanter.
  4. Hacka rödlöken, klipp persilja. Tvätta citronen ordentligt. Riv skalet med ett cisileringsjärn eller potatisskalaren.
  5. Lägg löken, persiljan, citronstrimlorna mellan köttskivorna och över.
  6. Marinaden: Blanda skyn, citronsaft, rapsolja och olivolja och häll marinaden över köttet. Plasta in och låt dra i minst 3-4 timmar innan det ska serveras. Eller låt det marinera över natten.
  7. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.