Marinerad fläskfile

En underbar rätt...Denna har jag gjort flera gånger, till konfirmation och kalas osv, alltid succé!!
Passar på buffe och som ensamrätt. Kan förberedas och smakar ljuvligt!!
Anpassa receptet efter antal pers.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: marinerad fläskfile

Ingredienser

4 kg fläskfilé
50 g smör
Salt
Svartpeppar
2 dl balsamvinäger
4 dl olja
1 msk salt
1 tsk svartpeppar
200 g soltorkade tomater
3 krukor basilika

Betyg (7 röster)
Antal personer
30 st
Visningar:
26446
Sparat:
526

Gör så här

Putsa filéerna. Bryn dem i omgångar. Krydda med salt och peppar. Lägg filéerna i en långpanna. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek i ugnen, 225 grader tills temperaturen visar 70 grader. Låt köttet kallna över natten i kylskåp inlindade i folie.

Nästa dag skiva köttet tunt, lite på snedden och lägg upp det snyggt på ett serveringsfat. Blanda ihop vinäger, olja och kryddor.

Strimla tomaterna och basilikan, blanda i det i dressingen. Skeda dressingen över köttet, täck med plastfolie och låt stå kallt fram tills serveringen.

LIKNANDE RECEPT

Fläskfile recept
av Marre73
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av UllaC
över 2 månader
av Bojka
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.