Fläskfilén passar till buffébordet eller om man vill förbereda maten.
Instruktioner
- Putsa filén.
- Salta, peppra filén och gnid in den pressade vitlöken.
Bryn den runt om i en stekpanna. Tillsätt vattnet, buljongtärning och balsamvinäger.
Låt bräsera med lock ca 15-20 minuter.
- Skär köttet i tunna skivor och lägg i ett serveringfat med höga kanter.
- Hacka rödlöken, klipp persilja. Tvätta citronen ordentligt.
Riv skalet med ett cisileringsjärn eller potatisskalaren.
- Lägg löken, persiljan, citronstrimlorna mellan köttskivorna och över.
- Marinaden: Blanda skyn, citronsaft, rapsolja och olivolja och häll marinaden över köttet.
Plasta in och låt dra i minst 3-4 timmar innan det ska serveras. Eller låt det marinera över natten.
- Lycka till! Smaklig måltid
Publicerat den
27 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar