Marinerad flankstek

Flankstek brukar oftast behöva beställas i butiken.
Låt den marineras rejält för att bli mör.
Gott grilltips! En favorit.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Gör så här

1. Blanda vinäger, soja, vatten och samtliga kryddor i en kastrull. Låt koka upp.
2. Blanda ner oljan och låt svalna.
3. Putsa flanksteken och lägg den i en skål eller plastpåse. Slå över den avsvalnade marinaden.
4. Låt köttet marinera 24-36 timmar i kylskåp. Vänd det några gånger under tiden.
5.Se till att utegrillen är väl uppvärmd. Grilla köttstycket helst ca 6 min på varje sida. Skär upp och servera i skivor.

Grillning i ugn: (har aldrig provat)

1.Sätt ugnen på grill 300 grader.
2. Salta köttet runt om.
3. Grilla flanksteken 6 min på varje sida.

Aromsmör:

1. Rör smöret mjukt och blanda i kryddorna och oljan.
2. Lägg smöret på ett smörgåspapper( jag tar plastfolie) och forma till en rulle. Ställ kallt.
3. Vid servering skärs rullen i skivor och serveras till det nygrillade köttet.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Flankstek, Salt, Vinäger, Kinesisk soja, Vatten, Curry, Chilipulver, Paprikapulver, Timjan, Olja, Smör, Curry, Chilipulver, Frystorkat kaffe, Grillkrydda, muskotnöt, Paprikapulver, Kinesisk soja
Visningar:
7983
Sparat:
43

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader
Italiensk marin
över 2 månader
Strimlad biff m
över 2 månader
Marinerad fläsk
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Kolgrillad chim
över 2 månader