- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Flankstek brukar oftast behöva beställas i butiken.
Låt den marineras rejält för att bli mör.
Gott grilltips! En favorit.
Instruktioner
- 1. Blanda vinäger, soja, vatten och samtliga kryddor i en kastrull. Låt koka upp.
2. Blanda ner oljan och låt svalna.
3. Putsa flanksteken och lägg den i en skål eller plastpåse. Slå över den avsvalnade marinaden.
4. Låt köttet marinera 24-36 timmar i kylskåp. Vänd det några gånger under tiden.
5.Se till att utegrillen är väl uppvärmd. Grilla köttstycket helst ca 6 min på varje sida. Skär upp och servera i skivor.
- Grillning i ugn: (har aldrig provat)
- 1.Sätt ugnen på grill 300 grader.
2. Salta köttet runt om.
3. Grilla flanksteken 6 min på varje sida.
- Aromsmör:
- 1. Rör smöret mjukt och blanda i kryddorna och oljan.
2. Lägg smöret på ett smörgåspapper( jag tar plastfolie) och forma till en rulle. Ställ kallt.
3. Vid servering skärs rullen i skivor och serveras till det nygrillade köttet.
Publicerat den
2 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar