Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad flankstek

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Flankstek brukar oftast behöva beställas i butiken. Låt den marineras rejält för att bli mör. Gott grilltips! En favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Blanda vinäger, soja, vatten och samtliga kryddor i en kastrull. Låt koka upp. 2. Blanda ner oljan och låt svalna. 3. Putsa flanksteken och lägg den i en skål eller plastpåse. Slå över den avsvalnade marinaden. 4. Låt köttet marinera 24-36 timmar i kylskåp. Vänd det några gånger under tiden. 5.Se till att utegrillen är väl uppvärmd. Grilla köttstycket helst ca 6 min på varje sida. Skär upp och servera i skivor.
  2. Grillning i ugn: (har aldrig provat)
  3. 1.Sätt ugnen på grill 300 grader. 2. Salta köttet runt om. 3. Grilla flanksteken 6 min på varje sida.
  4. Aromsmör:
  5. 1. Rör smöret mjukt och blanda i kryddorna och oljan. 2. Lägg smöret på ett smörgåspapper( jag tar plastfolie) och forma till en rulle. Ställ kallt. 3. Vid servering skärs rullen i skivor och serveras till det nygrillade köttet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.