Marinerad flankstek

Flankstek brukar oftast behöva beställas i butiken.
Låt den marineras rejält för att bli mör.
Gott grilltips! En favorit.

Ingredienser

1 flankstek 600 - 700 gram
½ tsk salt

Marinad:
1 msk vinäger
2 msk kinesisk soja
1 dl vatten
1 tsk curry
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
½ dl olja

Aromsmör:
100 gram rumsvarmt smör
1½ tsk curry
½ tsk chilipulver
½ tsk finstött frystorkat kaffe
1 tsk grillkrydda
½ tsk malen muskotnöt
½ tsk paprikapulver
1 msk kinesisk soja

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Visningar:
7357
Sparat:
41

Gör så här

1. Blanda vinäger, soja, vatten och samtliga kryddor i en kastrull. Låt koka upp.
2. Blanda ner oljan och låt svalna.
3. Putsa flanksteken och lägg den i en skål eller plastpåse. Slå över den avsvalnade marinaden.
4. Låt köttet marinera 24-36 timmar i kylskåp. Vänd det några gånger under tiden.
5.Se till att utegrillen är väl uppvärmd. Grilla köttstycket helst ca 6 min på varje sida. Skär upp och servera i skivor.

Grillning i ugn: (har aldrig provat)

1.Sätt ugnen på grill 300 grader.
2. Salta köttet runt om.
3. Grilla flanksteken 6 min på varje sida.

Aromsmör:

1. Rör smöret mjukt och blanda i kryddorna och oljan.
2. Lägg smöret på ett smörgåspapper( jag tar plastfolie) och forma till en rulle. Ställ kallt.
3. Vid servering skärs rullen i skivor och serveras till det nygrillade köttet.

LIKNANDE RECEPT

av Bojka
över 2 månader
av Pomero
över 2 månader
av ros
över 2 månader
över 2 månader
av akk
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.