Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad kassler med pepparrotsfil

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kasslern är förvisso saftig och smakrik i sig, men blir ännu godare av att ligga och dra i en syrlig och stark marinad. Grillad, serverad med frisk pepparrotsfil, är den en frestande bjudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa kasslerskivorna och lägg dem i en form. Vispa samman olja, äppelvinäger, soya och chilisås till en marinad. Häll den över kasslern och låt stå kallt till nästa dag eller i cirka 12 timmar.
  2. Smaksätt gräddfilen med salt, peppar och riven pepparrot. Ställ såsen kallt till serveringen.
  3. Ta upp kasslerskivorna och torka dem. grilla eller stek dem i en torr, het stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
  4. Lägg kasslern på ett varmt serveringsfat eller direkt på tallrikarna. Servera med såsen vid sidan om.
  5. Servera med råstekt eller ugnsbakad potatis. Garnera gärna kasslerskivorna med ananasskivor som hastigt vänts i stekpannan i lite lättbrynt matfett.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.